Maybelline New York - the Colossal Go Extreme Leather Black

/
0 Comments
Danas pišem o jednoj maskari koja je učinila čuda sa mojim kratkim i ravnim trepavicama.
To je Maybelline New York- the Colossal go extreme leather black.
Vjerovatno je većina već  probala neke od Maybelline New York maskara, pa se pita u čemu je razlika između njih, jer svako malo nas obraduju novom maskarom na njihovom stalku.


Da vas riješim nedoumice, svaka od njih je različita po teksturti i četkici, a u ponudi imaju u vodootpornu maskaru. Vidjeti će te da svaka garantuje ekstremni volumen, ne samo na njihovom stalku, nego i kod svih ostalih proizvođača, što će vas još dodatno zbuniti. Ja maskaru biram na osnovu četkice! U zavisnosti od veličine Vaših očiju i trepavica odabirom prave četkice možete svoje trepavice učiniti volumen, dužinu i fino rasčešljati trepavice.




Ovo Maybelline maskara nam obečava volumen i intenzivno crne trepavice. Dolazi u pakovanju od 9.5 ml, te joj je rok trajanja šest mjeseci kao i kod svake maskare. Kupila sam je u CM-u na sniženju za 10 KM, ali ne znam kolika joj je redovna cijena.


Kad sam tek otvorila maskaru, učinilo mi se da joj je tekstura previše vodenasta i primjetna je razlika u veličini četkice u odnosu na one koje smo navikle. Kod vodenastih maskara mi je uvijek smetalo to što se bez obzira koliko pazim skoro uvijek umrljam oko očiju i to što se jako sporo suše. Mislila sam da će to biti slučaj i sa ovom, ali ova maskara se jako brzo suši i daje mogučnost nadogradnje još jednog sloja bez da se stvaraju grudvice. Treči ili četvrti sloj već daje efekat maskare od juče, što je po meni fuj :P




Četkica je od sintetičkih vlakana i kao što sam gore napomenula  veća je od standardnih četkica za volumen. Mislim da je tajna efikasnosti ove maskare u tome što je zaobljena sa obje strane, pa samim tim možemo doći do kraja oko i izvući i taj dio. Pošto su na tom djelu najduže trepavice, zbog toga daje ektreman volumen. Raspored dlačica omogučuje da nam trepuške budu fino raščešljane i razdvojene.



I još jedna važna karakteristika ove maskare je njena intenzivna crna boja poput crne kože.
Iako su skoro sve maskare crne, ova je još za nijansu crnja i daje neki mističnost očima. Na doljnim slikama će te vidjeti kako ona izglada na djelu:


Bez maskare

Jedan sloj


Dva sloja na gornjim





Na slikama nisam koristila uvijač za trepavice!

Maskara se lagano skida u nekoliko poteza blaznicom, postojana je tolikom otprilike osam sati, a sve ostavi te li je duže na očima neće izgledati ružno, ali neće izgledati savršeno.
Ocjena za ovu maskaru je 5-ica!
Jer vidno produžuje moje kratke trepuške, te im daje "zift" crne boju...:) Uzela je sve moje simpatije!!!










You may also like

Nema komentara:

Ukupno prikaza stranice

Pokreće Blogger.