Vitalia Green Clay for face & body - maska za lice

/
2 Comments
Zelena glina je jedan od "must have" proizvoda za lice u kozmetičkom kutku svake žene. Zbog raznih vanjskih uticaja, kao što su zagađenje zraka, boravak u zagušljiv i zadimljenim prostorijama, stalnim korištenja šminke, naša koža postaje nečista i beživotna. Samim tim što vam je lice nečisto i pore začepljene niti jedan puder ili korektor vam ne može učini lice ljepim i besprekornim.Tu na zadatak stupa zelena glina ili neka druga maska koja je djelotvorna u dubinskim čisćenju lica.
Tema današnjeg posta je maska za lice od zelene gline koju proizvodi Vitalia iz Skoplja.


Unutar kutije se nalazi upustvo za upotrebu na kojem piše:

Vitalia Zelena Glina se kopa na Siciliji u području koje je čisto, vetrovito i osunčano gotovo čitave godine. Zahvaljujući toj velikoj količini sunčevog svijetla i topline, ova glina postaje neobično snažna. Praktično je najbogatija jer dolazi iz morskog područija. Bogata je element prisutnim u vodi mora, nosi sa sobom ritam valova prirode Sunca, ritam plime i osoke prirode Mijeseca.

Zahvaljujući velikoj energtskoj snazi i visokom procentu kalcijuma, magneziuma, gvožđa, siliciuma, aluminiuma i oligoelemenata, zelena glina Vitalia omogučava spektakularno izliječenje u velikom broju slučajeva: akne, bubuljice, rane, opekotine, upale unutrašnjih organa, bolovima u stomaku i crijevima, sifilis, cistitis, argerioskleroza, starenje, bore, anemije, astenije, opadanja kose, bolne menstruacije, oboljenje disajnih puteva, koli-baciloza, kolitis, crveni parazit i dr.


Osobine Vitalia gline:
  • odstranjuje mikrobe i bakterije:Ona pomaže u zarastanju rana i brzom regenerisanju tkiva. Zbog čega je i uspješna u borbi protiv kožnjih oboljenja, kao što su: bubuljice, akni, krasta, apscesa, opekotina i čirova...
  • drenira i čisti organizam: Površina najmanjeg djela gline je kao sunđer. Otuda i njena ogromna absorpciona moć. Čisti nečistoće koje se nalaze u tkivu krvi i limfe. a zatim je eliminiše. Ona također neutrališe mikrobe, bakterije i druge otrove koje truju organizam. Kura sa glinenom vodom omogučava potpuno dezintoksikaciju tela.  Odličan je protivotrov za lečenje bolesti unutrašnjih organa.
  • dezinfikuje i dezodoriše (otklanja mirise): Otklanja neugodne mirise tijela i prostora. Uz pomoč nekoliko kašičica gline voda u bokalu će biti prečišćena i  prijatnog ukus.

  • odličan antrid(sredstvo protiv bora) i lijek za zarastanje rana:  Pomože pri zaliječivanju rana, posjekotina i bubuljica, te zahvaljujuči njoj poslije rana nema ožiljaka. Sjajno sretstvo u borbi protiv bora.


Postoje gline koje se koriste za oralnu i za vanjsku upotrebu, ova glina se može primjenjivati u oba slučaja. Ja je konkretno koristim više za vanjsku upotrebu, kao masku za lice i za dubinsko čišćenje kose. Ali planiram probati i u svrhu prečišćavanja organizma, pa vam o tome pišem u nekom od slijedećih postova. Glinu za vanjsku upotrebu za lice upotrebljavam već duži vremenski period i jako sam zadovoljna rezultatima, probala sam većinu maski sa glinom na našem tržištu i većinom biram proizvode koje dolaze u prahu, bez hemikalija i konzervansa, jer smatram da je u svakom slučaju bolje što manje hemije za našu kožu.

 Vitalia Zelena Glina dolazi u prahu u plastičnoj vrečicu, proizvod je dodatno zaštićen kartonskom kutijom. Ovu glinu sam kupila u Konzumu( Mercator- Socijalno) i nalazi se na polici prirodnih proizvoda. U pakovanju dobijete 500g proizvoda za 10 KM.

Koristim je jednom ili dva puta sedmično u zavisnosti od odraza u ogledalo tj. ako primjetim da su mi pore više začepljene ili ako mi se pojavi koja bubuljica onda dva puta, a ako je lice u dobrom stanju onda je koristim jednom sedmično. Stavljam je nakon kupanja, jer su tada pore blago proširene, a povremeno u zavisnosti od raspoloženja i vremena lice naparim i nakon toga nanesem glinu.
Lice parim tako što u kofu stavim prokuhanu vodu i dva filtera čaja od kamilice i prekrijem čistim peškirom, te pustim da odstojim nekoliko minuta. Nakon toga lice parim od 5 do 10 minuta.







Glinu pripremam tako što na tanjir stavim odokativno gline( jednu do dvije kašike) i malo prokuhane vode, ali ne treba pretjerivati, jer smjesa ne treba da bude previše rijetka a ni gusta, nakon dva do tri puta će te skontati koja vam mjera odgovara za vaše potrebe. U uputstvu stoji da one osobe koje imaju suhu kožu, pri pripremanju smjese trebaju da dodaju nekoliko kapi maslinovog ulja. Smjesu nanosim četkicom o vještačkih vlakana koja je namjenjena za nanošenje maski za licu, po licu i vratu, a nekada i na dekolte. Pustim da se maska u potpunosti osuši i tek onda isperem mlakom vodom. Dok imam masku na licu, nije moguče pričati ili smijati se ili bilo šta što uključuje pomjeranje nekih od mišića na licu. Iako za muškarce nije lijep prizor kad vas vide sa ovom Šrek maskom, za njihove uši je to odmor za dušu. :) Nakon upotrebe mažem na lice svoju hidratantnu kremu.

Vitalis Glina mi jako pomaže u čišćenju mojih pora i nakon nje moje pore su vidno čišće i manje, ako na licu imam bubuljicu, nakon maske ona ili u potpunosti nestane ili se djelimično smanji. Koža mi izgleda zdravo i sjajno, također nemam problema sa isušivanjem od nje. Glinu nisam upotrebljavala u vidu obloga, jer nisam imala potrebe za tim, tako da vam ne mogu reći kakvo je njeno djelovanje na rane, ožuljke i dr. U usporedbi sa glinom Dar Prirode iz Teslića, ova glina je 100% bolje. Preporučujem je svima koji imaju problema sa masnom kožom, aknama, bubuljicama i proširenim porama. U nekom od narednih postova ću pisati o dubinskom čišćenju kose sa zelenom glinom i oralnoj upotrebi zelene gline.

Dali ste probali masku od zelene gline?






You may also like

2 komentara:

  1. Ja sam prije korsitila redovno masku od gline i moram priznati da mi je ona bila jedna od najučinkovitijih za probleme sa bubuljicama

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se, najbolje i najprirodnije sretstvo u borbi protiv bubuljica, a i za ten mi se dobro pokazala.:)

      Izbriši

Ukupno prikaza stranice

Pokreće Blogger.